Satser tungt på OPS i Oslo og Tromsø

De høyredominerte byrådene i Oslo og Trømsø satser på bruk av offentlig-privat samarbeid (OPS) for utbygging og drift av skoler og sykehjem. At erfaringene internasjonalt viser at slike prosjekter blir svært dyre og kompliserte på lang sikt, ser ikke ut til å bry høyrebyrådene.

I Oslo annonserer Høyre at de satser tungt på OPS. - Vi ser for oss at skoler, barnehager og omsorgsbygg som sykehjem kan egne seg som OPS-prosjekter, sier finansbyråd Kristin Vilje til Teknisk ukeblad.

I Tromsø er det storsatsingen Otium, med bygging og drift av et nytt sykehjem og omsorgsboliger m.m. til opp mot en halv milliard kr, som trolig vil bli et OPS-prosjekt. - Det blir omtalt som et OPS–prosjekt fra byrådets side. Det skal bygges som et OPS–prosjekt, og skal kanskje også drives som et OPS–prosjekt, skriver Fagforbundet Tromsø på sine nettsider.

For velferdsstaten mener at offentlig-privat samarbeid (OPS) er en måte å privatisere via bakveien. Løsningen er dyrere for det offentlige, gir privat profitt og press på arbeidsforhold. Les mer på For velferdsstatens ressurssider om offentlig-privat samarbeid.

Tips andre om artikkelen

Send til flere mottakere med komma mellom adressene


RSS For velferdsstaten

Pamfletten Profittfri velferd

En håndbok for folkevalgte, fagorganiserte og alle andre som ønsker å bidra til at vi prioriterer fellesskap foran profitt. Bestill pamfletten her.

Boka Velferdsprofitørene

Les kronikker, omtale og debatt om boka her. Boka kan bestilles hos Forlaget Manifest.

Notater

Kommersielle skoler i Norge
Lærdommer fra Skottlands solidariske helsevesen
Konkurranseutsatte sykehjem i Norge
Alle pengene til barna?
NHO på ville veier?

 

 

  

 

 

smartedit