For velferdsstaten på Globaliseringskonferansen 2018

For velferdsstaten arrangerte to møter på årets globaliseringskonferanse. Ett om pengemakt og lobbymakt og et om profittfri velferd. Presentasjoner fra begge møtene finnes her.

Møtet «Pengemakt og lobbymakt» ble avholdt fredag 12. oktober fra 10:00–11:30. Temaet for møtet var hvordan penger omformes til makt i politikken og hvordan lobbyismen påvirker demokratiske beslutninger? Sigurd Allern innledet om lobbyisme som politisk fenomen med eksempler fra Norge og Sverige. Hans presentasjon "Pengemaktens lobbyister" finnes her. Møtets andre innleder, Linn Herning, snakket om hvordan velferdsprofitørene omformer penger til makt og makt til penger. Hennes presentasjon ligger her.
 
Møtet «Profittfri velferd» ble avholdt søndag 14. oktober fra 10:00 til 11:00. Roar Eilertsen fra De Facto fortalte om oppryddingen i fem storbyer og hvordan de konkret har gått fram lokalt for å ta tjenestene tilbake. Rapporten "Veien til profittfri velferd - erfaringer fram fem storbyer" som ligger til grunn for hans presentasjon finnes her. Helene Bank snakky om hvordan kampen mot velferdsprofitørene kan vinnes, hvordan vi avslører velferdsprofitørene, og hva som kan gjøres lokalt av innbyggere, fagforeninger og lokalpolitikere. Hennes presentasjon finnes her.

Globaliseringskonferansen er det største møtestedet i Norge for alle som ønsker samfunnsmessige endringer og løsninger basert på demokrati og solidaritet. Konferansen arrangeres av Norges Sosiale Forum og mer enn 70 forskjellige organisasjoner bidrar til programmet. Les mer på www.globalisering.no.

Tips andre om artikkelen

Send til flere mottakere med komma mellom adressene


RSS For velferdsstaten

For velferdsstatens podkast

Få med deg de siste episodene av For velferdsstatens podkast. Du finner den på Itunes, Spotify og SoundCloud.

Pamfletten Velferd uten profitt

En håndbok som gir argumenter mot privat profitt på felles velferd, kunnskap om problemet i de ulike sektorene og erfaringer fra kommuner som dropper kommersielle aktører. Bestill pamfletten her. 

Pamfletten Profittfri velferd

En håndbok for folkevalgte, fagorganiserte og alle andre som ønsker å bidra til at vi prioriterer fellesskap foran profitt. Bestill pamfletten her.

Boka Velferdsprofitørene

Les kronikker, omtale og debatt om boka her. Boka kan bestilles hos Forlaget Manifest.

Notater

Hva bør vi lære av Sverige?
Veien til profittfri velferd
Kommersielle skoler i Norge
Lærdommer fra Skottlands solidariske helsevesen
Konkurranseutsatte sykehjem i Norge
Alle pengene til barna?
NHO på ville veier?

 

 

  

 

 

smartedit