Velferdsprofitør inn i maktkampen mot Oslo-byråd

Konsernsjefen i Unicare, benyttet maktkampen i Oslo- skolen til å dele sin oppfatning om skolebyråden fra den tiden hun var eldrebyråd og Unicare tapte sykehjemskontrakter.

Hentet fra Nyhetsbrev 8/2018


Det nåværende byrådet i Oslo har som et av sine politiske mål å hindre og redusere kommersialisering av vår felles velferdssektor. Byråd Inga Marte Thorkildsen har stått sentralt i dette arbeidet. Konsernsjefen i det kommersielle helseforetaket Unicare, Tom Tidemann, som tjente millioner på det tidligere høyrebyrådets kommersialisering av sykehjem, har nå valgt å gå til angrep på Thorkildsen – gjennom den maktkampen som foregår i Oslo-skolen.
 
Kanskje har Unicare fått med seg oppfordringene fra Høyre-politikere om at velferdsprofitørene må være tydeligere deltakere i det offentlige ordskiftet. Skal vi vinne den kampen er vi nødt til å komme oss opp på barrikadene, sa stortingsrepresentant og tidligere Høyre-ordfører i Moss, Tage Pettersen, under årets Arendalsuke. For velferdsstatens Linn Herning har tidligere beskrevet velferdsprofitørenes maktstrategier i kronikken Velferdsprofitører lobber, truer og lurer våre politikere.

Tips andre om artikkelen

Send til flere mottakere med komma mellom adressene


RSS For velferdsstaten

For velferdsstatens podcast

Få med deg de siste episodene av For velferdsstatens podcast. Du finner den på Itunes, Spotify og SoundCloud.

Pamfletten Profittfri velferd

En håndbok for folkevalgte, fagorganiserte og alle andre som ønsker å bidra til at vi prioriterer fellesskap foran profitt. Bestill pamfletten her.

Boka Velferdsprofitørene

Les kronikker, omtale og debatt om boka her. Boka kan bestilles hos Forlaget Manifest.

Notater

Kommersielle skoler i Norge
Lærdommer fra Skottlands solidariske helsevesen
Konkurranseutsatte sykehjem i Norge
Alle pengene til barna?
NHO på ville veier?

 

 

  

 

 

smartedit