Akademiet-skole i hardt vær

Fædrelandsvennen skrev den 17. april at foreldrene til elever ved den kommersielle Akademiet-skolen i Kristiansand er svært kritiske til tilbudet ved skolen.

 - Vi føler oss ekstremt lurt. Akademiet reklamerer med tett oppfølging av hver enkelt elev for å sikre best mulig resultater, men nå frykter vi at elevene skal stryke til eksamen, sier forelder Mona Emanuelsen til avisa (betalingsmur).
 
Bakgrunnen er at da elevene i fjor vår ble trukket ut til eksamen i matematikk trodde de at de lå godt an. Standpunktkarakterene på Akademiet var gode: Én sekser, én femmer, samt flere firere og treere. Men eksamenskarakterene ble én treer og én toer, mens resten strøk. Dette er et utslag av det som kalles karakterinflasjon og som er en godt dokumentert konsekvens av det svenske frislippet av kommersielle skoler. Nå ser vi at dette fenomenet også gjør seg gjeldene på de kommersielle skolene i Norge. Foreldrene har levert en lang liste med klager på skolen, og saken er nå til behandling hos Fylkesmannen.
 
Den samme Akademiet-skolen har også varslet at de til neste år vil legge ned sine klasser i medier og kommunikasjon. – Dette kom som et sjokk. Vi hadde ingen anelse om at vi ikke var sikret skoleplass fra neste år, sier Aida Beisland, som er elev på medielinja til Fædrelandsvennen. Fylkeskommunen, som i motsetning til Akademiet-konsernet, har et ansvar for å gi elevene et utdanningstilbud, forsøker nå å finne andre tilbud til elvene.

Tips andre om artikkelen

Send til flere mottakere med komma mellom adressene


RSS For velferdsstaten

For velferdsstatens podkast

Få med deg de siste episodene av For velferdsstatens podkast. Du finner den på Itunes, Spotify og SoundCloud.

Pamfletten Velferd uten profitt

En håndbok som gir argumenter mot privat profitt på felles velferd, kunnskap om problemet i de ulike sektorene og erfaringer fra kommuner som dropper kommersielle aktører. Bestill pamfletten her. 

Pamfletten Profittfri velferd

En håndbok for folkevalgte, fagorganiserte og alle andre som ønsker å bidra til at vi prioriterer fellesskap foran profitt. Bestill pamfletten her.

Boka Velferdsprofitørene

Les kronikker, omtale og debatt om boka her. Boka kan bestilles hos Forlaget Manifest.

Notater

Hva bør vi lære av Sverige?
Veien til profittfri velferd
Kommersielle skoler i Norge
Lærdommer fra Skottlands solidariske helsevesen
Konkurranseutsatte sykehjem i Norge
Alle pengene til barna?
NHO på ville veier?

 

 

  

 

 

smartedit