Oslo krever tilbakebetaling fra private barnehager

Oslo kommune har startet tilsyn med økonomien i private barnehager. Av de seks barnehagene som er ferdig gjennomgått, krever kommunen at fire må betale tilbake tilskudd fordi pengene ikke har blitt brukt etter forutsetningen.

Det har ikke tidligere vært drevet detaljert tilsyn med pengebruken i de private barnehagene i Oslo kommune. Etter at det nå er ført tilsyn med private barnehager i kommunen krever byråd for oppvekst Tone Tellevik Dahl fire barnehager tilbakebetaler tilsammen to millioner kroner

For andre kommuner som ønsker å følge opp pengebruken i barnehagene, kan Oslos brev om tilsyn og innsyn i dokumenter, og den endelige tilsynsrapporten med begrunnelser og beregninger for tilbakebetaling, være til nytte.

To av barnehagene har påklaget krevet til Fylkesmannen. Det er Private Barnehagers landsforbund som håndterer saken for de kommersielle barnehagene.

Tips andre om artikkelen

Send til flere mottakere med komma mellom adressene


RSS For velferdsstaten

Pamfletten Profittfri velferd

En håndbok for folkevalgte, fagorganiserte og alle andre som ønsker å bidra til at vi prioriterer fellesskap foran profitt. Bestill pamfletten her.

Boka Velferdsprofitørene

Les kronikker, omtale og debatt om boka her. Boka kan bestilles hos Forlaget Manifest.

Notater

Kommersielle skoler i Norge
Lærdommer fra Skottlands solidariske helsevesen
Konkurranseutsatte sykehjem i Norge
Alle pengene til barna?
NHO på ville veier?

 

 

  

 

 

smartedit